DIY vogel traktatie

DIY vogel traktatie

Hiep hoera, Joop werd dit weekend 3 jaar! Hij mocht trakteren op de peuterschool, opvang én spelinloop. Toen Theo drie werd had ik een traktatie gemaakt van een versierde muesli-reep, hij vond hem mooi, maar vroeg na het trakteren verontwaardigd wanneer hij mocht trakteren met een kadootje erbij. Want tegenwoordig zijn traktaties hele goodiebags vol kado's en zoetigheid. Daar ben ik niet van, maar vooruit, ditmaal een traktatie met één kadootje en één zoetigheid. 

In verband met corona moeten traktaties nu voorverpakt zijn, daarom koos ik voor dreumeskoekjes van bolletje. En via bol.com vond ik mooie foam vogels die je zelf in elkaar kan bouwen. Ik vond het toepasselijk om ze als vogels in te pakken en het eindresultaat was echt leuk! Daarom deel ik graag met jullie hoe ik de traktatie maakte. 

Nodig:

 • gekleurde/geillustreerde A4tjes, vanuit duurzaamheids perspectief gebruikte ik bladzijdes met mooie plaatjes uit een oude Flow.
 • Inpakpapier, het mooiste is met een veren print (dit inpakpapier is van de bruna)
 • plakband, schaar, nietmachine en watervaste stift.
 • Het kadootje: in mijn geval foam-vogels met dreumeskoekje. Maar je zou er van alles in kunnen stoppen.

Aan de slag:

 • knip velletjes van het inpakpapier, ongeveer 20x25 centimeter
 • Pak het kadootje en het koekje als volgt in: aan 1 kant vouw je het papier in een punt (snavel), draai het pakketje 90 graden en vouw het andere uiteinde plat (staart), maak dicht met plakband of een nietje.

 

 • Teken met de watervaste stift de snavel en het oogje aan beide kanten. Ik heb op de staart nog JOOP 3! geschreven omdat ik dat leuk vond.

 • Vouw nu het gekleurde A4tje in de breedte als een waaier. Dus vouw een strookje om aan de langste zijde van het blaadje. Vouw ongeveer een centimeter.
 • Draai om en vouw nogmaals een centimeter, herhaal dit tot het blaadje helemaal als waaier is gevouwen. 
 • Vouw nu de waaier dubbel en schiet een nietje in het midden zodat het daar vast blijft zitten. 

 • Plak de waaier met een plakbandje aan de bovenkant van de vogel, en klaar ben je! Simpel, snel en een superleuke traktatie!

Wat vind jij leuker om als traktatie te krijgen? Deze vogel of een goodiebag? Ik had in ieder geval een hele vrolijke Joop die erg trots was op zijn traktatie. Deel je het met me als je deze traktatie ook hebt gemaakt? Ik ben benieuwd! Voel je vrij deze DIY vogel traktatie te delen. Trakteer ze!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.