TUFTEN

TUFTEN

De afgelopen jaren had ik mijn creativiteit opgeofferd voor de baby jaren van onze drie zoontjes, een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad. Maar een creatieve geest kan nu eenmaal niet stil zitten, dus zodra de meest primaire zorg weer achter de rug was begonnen de ideeën weer op te borrelen. 

Zodoende kocht ik een half jaar geleden mijn twee tuftguns, eindelijk heb ik hét medium gevonden waar ik mijn liefde voor handwerken en illustreren naar hartelust kan combineren. De tuftguns geven mij de vrijheid om met draad te kunnen tekenen wat ik maar wil, in tegenstelling tot het breien en haken waar je meer aan de mogelijkheden van de techniek gebonden zit. 

Na een aantal experimentele werken, ben ik momenteel bezig met een eerste collectie vrij werk om op mijn webshop te kunnen plaatsen. Zodra dit af is - want na het tuften blijkt er nog een hoop afwerking nodig te zijn - ga ik deze werken op emmeke.nl aanbieden. Deze nieuwe techniek vraagt om een nieuwe frisse uitstraling, dus ondertussen ben ik ook druk bezig met een nieuw logo en huisstijl vorm te geven. 

Het aanbieden van de met de hand gebreide en gehaakte items was deels een uit de hand gelopen hobby. Breien en haken gaf mij jaren lang rust en ruimte in mijn hoofd, een tijd lang maakte ik zodoende meer dan ik zelf nodig had en besloot ik het te koop aan te bieden. Niet bepaald winstgevend, want ik een simpel product zit al snel uren handwerk. Maar het heeft mij altijd blij gemaakt mijn creaties te kunnen delen. Totdat ik een paar jaar geleden last kreeg van mijn linkerhand en dit carpaal tunnel syndroom bleek te zijn. Na de nodige operatie kreeg ik in diezelfde pols ook nog een ontsteking. Hierdoor ging de lol in het handwerken er snel af, want elk steekje ging met moeite en pijn gepaard. Inmiddels is mijn hand redelijk hersteld, soms brei en haak ik weer een beetje. Maar ik heb besloten dat ik vanaf nu alleen nog handwerk voor mij zelf en mijn dierbaren en het niet meer te koop aanbied.

Niet te vergeten dat ik ook ben afgestudeerd op de Acadamie voor Beeldende Vomring, zou ik mijn eigen werk wel wat meer waardering mogen geven dan de uitstraling die ik het tot zover heb gegeven. Mijn nieuwe tufwerken benader ik dan ook als getufte kunstobjecten. Het zijn unieke handgemaakte kwalitatieve werken, waar met aandacht, passie en kennis aan gewerkt word. Kom je ze snel bekijken zodra ze in mijn toekomstig vernieuwde website te koop worden aangeboden? Ik hoop je snel weer te verwelkomen op mijn website! Tot dan kan je de ontwikkeling van mijn nieuwe werk volgen via mijn instagram @emmeke.nl.

Liefs, Emmeke

Terug naar blog