Schaapje scheepjeswol

Schaapje schaapje, heb je scheepjes wol? Ja baas ja baas, 2 bollen vol. Want dat is waar dit superzachte en lieve schaapje van gebreid is. Het stonewashed garen van Scheepjes is van zo’n prachtige kwaliteit, en het combineren van verschillende kleuren geeft een heel zacht en natuurlijk effect. En kan je je dan voorstellen dat als er ook nog eens een boek van a la Sascha is met 16 uiterst knuffelbare lappenpoppen van dit garen, dat het moeilijk kiezen is?

Ik besloot dit lieve schaapje te haken, zijn krullige koppie kon ik niet weerstaan. Door het makkelijk te lezen patroon waren de onderdelen zo gehaakt en het in elkaar naaien was niet veel werk. Wat ik zo leuk en vernieuwend vind aan deze lappenpoppen is dat ze in verhouding met de meeste gehaakte knuffels heel soepel en knuffelbaar blijven. De meeste amigurumi-knuffels zijn heel mooi, maar wel vaak heel hard en meer om mee te spelen dan om mee te knuffelen. Maar van dit zachte schaapje heb ik dus zo’n voorgevoel dat hij met Theo mee naar bed mag!

Bovendien maakte dit haakwerkje nog wat anders bij me los. Ik heb namelijk al jaren een idee in mijn hoofd waar ik graag een boek van zou willen maken (sorry nog geen details, het is nog topgeheim!) en door het haken met dit fijne garen heb ik besloten het idee hier mee uit te gaan werken. Ik heb dus gelijk maar een doos met 18 bollen besteld, nu moet ik het maar eens gaan waarmaken!