wees zelf de kunstenaar op greetz.nl!

wees zelf de kunstenaar op greetz.nl!

Dat ik er van houd om kaartjes te maken is inmiddels wel duidelijk. Bijna dagelijks plaats ik op Instragram en Facebook een bericht, waarvan een groot deel over mijn geïllustreerde kaartjes gaat. Natuurlijk stiekem met de bedoeling dat jullie er als een blok voor vallen en ze bestellen, maar blijkbaar kijken er ook andere partijen mee! Zo kwam ik in contact met Greetz en besloot hun service eens uit te proberen.

Ik begon met het bekijken van hun collecties aan kaartjes, maar daar werd ik niet erg warm van. Waarschijnlijk ligt dat vooral aan mij, omdat ik zo verwend ben dat ik kaartjes gewoon vanuit mijn fantasievolle hoofd kan kiezen. Er zaten wel een paar leuke dingen tussen, maar ook erg veel gedateerde illustraties. Dus besloot ik me dan maar te verdiepen in de kaartjes waar je een foto bij kan uploaden.

Maar wacht eens, als je een jpeg-foto kan uploaden, dan kan je toch ook een ingescande tekening uploaden?! Alle creatieve hersencellen begonnen gelijk weer te ratelen: Ik kan dus gewoon maken wat ik maar wil! Dus pakte ik mijn tekenblok, pennen en stiften en begon aan een lieve kerstkrans. Toch vond ik het wel leuk om deze kans te pakken om een foto van Theo toe te voegen, dus parkeerde ik hem voor de witte muur, inmiddels weet hij al als een echt model te poseren! Voor de extra kerstsfeer pakte ik een bestaande tekening van een eland, en toen kon het uploaden beginnen…

Op naar greetz.nl (voor Belgie is er greetz.be!), de website is duidelijk en overzichtelijk. Ik koos een formaat van de kaart en kon gelijk beginnen met ontwerpen. Goddank hoef je niet eerst een programma te downloaden. Het werkt heel vriendelijk, je kunt de foto’s plaatsen, verschuiven, vergroten en verkleinen hoe je maar wilt. Ook kan je eenvoudig een extra foto of tekst toevoegen. Voor de tekst kan je kiezen uit allerlei lettertypes, kleuren en grootes. De indeling versprong een beetje bij mijn lettertype als ik hem deselecteerde, maar dat was met een beetje geschuif ook zo opgelost. Als je zou willen kan je zelfs bestaande versiering en geluid toevoegen, maar ik vond mijn kaart al mooi zoals ik hem gemaakt had.

Op naar de volgende stap. Het invoeren van de gegevens van de ontvanger ging ook zonder moeite, missie geslaagd, Oma 1 zou een leuke kerstkaart krijgen. Nu Oma 2 en 3 nog. Die moesten natuurlijk wel weer een andere tekst, dus ik kon niet zomaar dezelfde kaart naar nog een adres sturen. Ik kon nergens vinden hoe je een kaart kon dupliceren, dus legde ik me er bij neer dat ik ze allemaal vanaf het begin opnieuw moest maken. Maar dat viel reuze mee: greetz slaat namelijk je gebruikte afbeeldingen op dus kon ik ze gemakkelijk opnieuw selecteren. De tekst even anders schrijven, het was op deze manier zo gepiept. Bovendien was het nog extra leuk dat de kosten van de kaartjes omlaag gingen nu ik er meerdere verstuurde (10 kaartjes kosten maar 15 euro excl verzendkosten!).

Door omstandigheden moest ik het weekend wachten tot ik ze verder kon bestellen, dus ik was even bang dat ik alle opgemaakte kaartjes kwijt zou raken, maar op maandagmorgen stonden ze nog braaf in het winkelmandje te wachten om verstuurd te worden. Dit verliep vlekkeloos, en zodoende lag er dinsdagmorgen bij Oma’s 1, 2, 3 en bij onszelf (wat lief toch dat Theo er nu al aan denkt om ook zijn eigen ouders een kaartje te sturen ;)! ) het lieve kerstkaartje op de deurmat.

Qua levering en service helemaal zoals ik gehoopt had, ook de kwaliteit van het kaartje is mooi. De kleuren zijn goed en het papier is dik. Mijn afbeelding heeft alleen een klein wit randje, dus de volgende keer zou ik de afbeelding iets over de rand laten doorlopen zodat hij bij het snijden zeker helemaal tot de rand doorloopt.

Het is op deze manier is toch superleuk en voor iedereen heel toegankelijk om een zelfgemaakt kaartje uit te brengen! De drempel is zo laag: teken iets, upload het en verstuur het naar een dierbare, je kan het zelfs als pakketje naar jezelf laten bezorgen. Of hoe gaaf is het om op deze manier een kindertekening naar Oma en Opa te versturen, daar wordt toch elk kind supertrots van. Maar ik weet dat er ook een heleboel mensen helaas te onzeker (volledig onterecht!) zijn over hun tekenkunsten, dus zou het voor hun niet leuk zijn als ze ook mijn illustraties als afbeelding kunnen kiezen op greetz? Ik heb het tenminste bij ze voorgesteld, fingers crossed! Misschien helpt het als je hieronder laat weten dat je vindt dat ze in hun collectie opgenomen moeten worden :). Maar nog liever zie ik jullie zelf naar greetz.nl gaan en jullie eigen tekenkunsten de wereld in sturen!

Terug naar blog