Theo's trui in een middagdut

Theo's trui in een middagdut

          

Ik was heel trots toen ik vanmorgen Theo mijn zelfgemaakte berentrui aantrok. Hij paste gewoon perfect! Tijdens het spelen kroop de trui echter omhoog, waardoor zijn rompertje met visjes ook zichtbaar werd. En ik denk dat je mijn brein dan wel als creatief mag bestempelen: want ik zag gelijk een illustratie voor me.

Maar nu maak ik meestal illustraties waar veel werk in gaat zitten: de anatomie van de dieren bestuderen, schetsen, schetsen, schetsen, heel precies tekenen met een fineliner van 0,05 millimeter en hele priegelige patroontjes te schilderen. Ik merkte dat me dat er soms van weerhoudt om de afbeeldingen die in mijn hoofd opkomen op papier te zetten. Dus ging ik de uitdaging aan om het wat losser aan te pakken, wat minimalistisch te tekenen en losser in te kleuren: het moest in één middagdut gebeuren!

En dat gebeurde ook. Niet te lang wikken en wegen, gewoon doen! En ik moet zeggen, ik ben echt heel tevreden met het resultaat van de tekening en deel hem jullie met trots. Maar waar ik vooral blij om ben is omdat het me heeft laten inzien dat een illustratie tekenen niet altijd zo'n groot project hoeft te zijn en er ook hele mooie creaties ontstaan wanneer ik het vlot en luchtig aanpak. 

Het zal extra leerzaam voor me zijn als jullie me vertellen wat jullie van deze illustratie vinden. Herkennen jullie bijvoorbeeld nog wel mijn stijl er in? Vinden jullie het zelfs leuker? Of denken jullie: Nee Em, blijf jij maar lekker alleen die priegelige tekeningen maken want hiermee sla je de plank mis! Laat maar los! Je kunt de afbeeldingen overigens beter bekijken op: http://www.emmeke.nl/blogs/illustraties/vissende-beer

 

Terug naar blog