stickers van drukwerknodig

 

Ik heb mijn nieuwe illustraties rond getekend, met het idee om er ditmaal ook gemakkelijker andere producten van te kunnen laten maken. Zo leek het me leuk om ze als ronde stickers te laten drukken, die ik kan gebruiken om mijn bestellingen te personaliseren. Ik heb de stickers laten drukken via drukwerknodig, omdat ze een groot aanbod hebben aan bedrukte producten, waaronder dus ook A4 stickervellen.

Eerst geef je met een handig menu een aantal keuzes door, zoals de vorm en grootte die je wenst voor de stickers. Vervolgens download je het sjabloon die je zelf in indesign kan opmaken, hier heb je alle vrijheid om twee A4tjes in te delen. Hierdoor kon ik dus alle slapende bosvriendjes op 1 velletje laten drukken, zoals ik dat voor me zag. Ook qua maten waren er verschillende keuzes. Ik heb ze met een diameter van 4 cm laten drukken en met een diameter van 5 cm.

Je hebt wel wat basiskennis nodig van drukwerk opmaken in indesign en het aanleveren hiervan, maar gelukkig heeft de site een goede hulp-chat om je te helpen bij vragen, met printscreens hielpen ze me uit te leggen hoe ik het bestand juist moest exporteren. Dus zodoende heb ik mijn PDF's juist weten aan te leveren en ontving ik ze een paar dagen later goed verpakt op mijn deurmat. De kwaliteit is beter dan ik kon hopen! Mijn illustraties hebben veel kleine streepjes van alle haartjes, maar deze waren zelfs bij de kleine stickers nog haarscherp! 

Bij die van 5 centimeter heb ik ook mijn gegevens als stickers laten drukken, zodat ik er een paar visitekaartjes van kan maken met mijn grote ronde cirkelpons. Zo vaak heb ik ze niet nodig, maar toch is het handig er een paar op zak te hebben, je weet immers maar nooit wie je tegen komt! Zoals je op de foto kan zien heb ik uit turquoise karton de cirkels gedrukt en deze dus dubbelzijdig beplakt met een illustratie en mijn gegevens. Laat ik die grote baas van Hallmark nu maar tegen het lijf lopen haha!

 

Van mooie bladzijdes uit de Flow heb ik zakjes gevouwen om kleine kadootjes in te kunnen doen. Als ik deze nu sluit met zo'n lief stickertje en er een bijpassend kaartje bij geef, vind ik dat echt een professionele uitstraling geven. Ik ben erg blij met m'n bestelling! Inmiddels heb ik de illustraties ook op stof laten drukken, zodat ik hier stoffen producten van kan maken, daarmee wordt de lijn 'slapende dieren' helemaal compleet! Mocht ik echt doorbreken met deze lijn dan kan ik er zelfs boeken van laten drukken, want dat is ook mogelijk zag ik!