nieuw logo!

nieuw logo!

Mijn oude naamlabels raakten op en dat was maar goed ook, want deze waren nodig aan een verbetering toe! Het werd tijd voor een echt logo, maar het bedenken daarvan is zo makkelijk nog niet. Ik hou veel van die minimalistische Scandinavische ontwerpen met simpele en strakke letters, maar vond deze niet bij m’n producten passen. Ik denk dat mijn werk daar iets te kneuterig voor is.

Maar wat past er dan wel bij mijn producten? Het duidelijkste leek me als het iets met breien te maken had, want bijna alles waar zo’n naamlabel aan komt te hangen is gebreid. Maar hoe verwerk je zo’n onderwerp in godsnaam in een naam… Ik bekeek meerdere lettertype’s en ontdekte dat mijn naam met al de E’s en M’s bijna een breipatroon leek! Met een klassiek schoolschrift als lettertype ontstonden en zoveel krullen, dat het al snel allemaal steekjes leken. Ik herhaalde mijn naam, stak er een breinaald in aan de bovenkant en het logo was geboren!

Voor het drukken heb ik besloten om wat ruimte aan de boven en onderkant vrij te houden zodat ik de label ook dubbelgevouwen tussen een naad kan stikken. Er valt over te zeggen dat het niet heel duidelijk leesbaar is, grote kans dat je iets langer moet kijken om er mijn naam uit te halen. Maar vrij snel is het wel leesbaar, en ik hou er wel van dat het subtiel is. Maar het leukste vind ik dat mijn eigen naam nu een breipatroontje is! Dus voortaan is een Emmeke-product aan dit leuke Emmeke-logo te herkennen!

Terug naar blog