Illustreren bij Noordje

Gisteren was ik gastdocent bij Noordje, een hele leuke organisatie die het creatieve talent ontwikkelt van kinderen en jongeren van 6-18 jaar in Amsterdam Noord. Voor de kerstvakantie hadden een aantal kinderen bij een taalworkshop een gedicht geschreven, waarbij ze tijdens deze les een illustratie gingen tekenen. Bijna niemand hoefde gestimuleerd te worden, de leukste ideeën kwamen uit deze kinderkopjes zelf! 

Nu een presentatie van mijn eigen werk en werkwijze stonden ze te popelen te beginnen. Er werd met potlood geschetst op dun patroonpapier, waarna ze deze vervolgens tegen het raam overtrokken met een fineliner. Het geduldig inkleuren met waterverf was de lastigste klus voor deze enthousiaste kunstenaars, maar aan de eindresultaten kan je zien dat iedereen een leuke en leerzame middag heeft gehad bij Kazerne Z van Noordje!

Omdat iedereen zo goed gewerkt had mochten ze na afloop een kaartje van me uitkiezen, dat hadden ze wel verdiend. Het was echt leuk en ik merkte dat ik het stiekem wel gemist had om voor de klas te staan. Hopelijk komt er snel weer eens een lesje :)