haaien voor zapp your planet

Soms zijn er van die werkdagen dat ik gewoon heel braaf zit te tekenen of mijn boekhouding aan hij bijwerken ben. Maar sóms is het tijd voor een bizarre klus. Zo werd me vorige week gevraagd om twee haaienkoppen te maken waarvan de bek open en dicht kan. Natuurlijk niet iets waar ik er zelf dagelijks een paar van maak, dus een leuke uitdaging om achter de naaimachine met stofjes te gaan puzzelen. 

De haaien zijn voor de Beste Vrienden Quiz tijdens de Zapp your planet live-uitzending van NPO3 en WNF op zaterdag 13 mei. Tijdens deze marathondag wordt er onder andere door Freek Vonk zoveel mogelijk geld ingezameld voor de haaien. De knuffelkoppen worden gebruikt om antwoord te geven op de quizvragen: Bek open is antwoord A, bek dicht is antwoord B.

 

Als voorbereiding de markt op voor stofjes en benodigdheden, en maar eens goed googlen hoe haaien er eigenlijk uit zien. Aan de hand daarvan ben ik een patroon gaan tekenen. Ik begon de puzzelstukjes aan elkaar te naaien en hoopte dat mijn ruimtelijk inzicht en berekeningen een beetje klopten.

 

Uiteindelijk moest ik nog een hoop naden verstellen om ze anatomisch goed te laten kloppen, maar met de afwerking van de ogen, geborduurde neusgaten en kieuwen werd ik steeds enthousiaster over het eindresultaat! Met gedraaide ijzerdraadjes in de onderkaak kan de bek open en dicht. Opdracht geslaagd! 

Morgen zullen ze in gebruik zijn tijdens de quiz rond 9.20, 11.30 en 12.25. Vergeet dus vooral niet te kijken en als je helemaal goed wilt doen geef je ook nog eens een gulle donatie voor deze dieren in nood!