Emmeke's stationary

Eigenlijk druk ik al mijn illustraties af als A6 ansichtkaartjes, dit resulteert in een mooi rekje vol gezellige kaartjes, maar is wellicht niet erg verrassend en vernieuwend. Dolgraag zou ik mijn illustraties als een toffe stationary-collectie zien, maar dit soort drukwerk is nogal een investering en het vraagt veel tijd om hier promotie voor te maken om deze investering weer terug te verdienen (met hopelijk nog een beetje winst voor de moeite, jeuj!). Tijd waarvan ik op dit moment nog veel te weinig heb, omdat mijn werkdag pas zo’n beetje om 8 uur ’s avonds begint, na een lange dag waarin peuter en baby alle energie uit me hebben geslurpt. Ja, fysiek gezien wil ik dan ook het liefst op de bank neerploffen om te liggen Netflixen, maar dat creatieve brein maalt de hele dag maar door en door, waardoor ik ’s avonds uitgeput dan tóch nog even dat momentje pak om iets van die creatieve gedachten uit te kunnen werken.

Zo heb ik een paar dagen geleden bij wijze van test wat van mijn illustraties als A4 schriften laten afdrukken bij fotofabriek.nl, om eens te ervaren hoe dat er uit ziet, mijn illustratie als product. Ik heb voor drie dezelfde soort schriften gekozen om te kijken welk model me het beste zou bevallen. 3 keer dezelfde illustratie vond ik dan wel weer heel saai, dus heb ik verschillende afbeeldingen gekozen. De site geeft ook nog tal van opties om collages, lettertypes en kaders toe te voegen, maar ik denk dat de term ‘less is more’ hier in mijn geval zeker van toepassing is.

     

Bij het uitpakken van de bestelling schrok ik een beetje hoe groot de illustraties waren, ik ben ze 4 keer zo klein gewend dus om ze nu zo groot te zien vond ik wel heel indrukwekkend. Met de kwaliteit van de producten is niets mis, ze zien er alle drie netjes uit: recht afgesneden, degelijk afgewerkt. Ook is de print mooi van kleur en gedetailleerd gedrukt, zo zie ik het graag. Het enige wat me enorm tegenvalt is dat de illustratie van het schrift met de harde kaft niet mooi in het midden zit. In het programma had ik dit uiteraard wel zo opgemaakt, maar blijkbaar klopt het format wat je kan invullen niet met het eindresultaat, omdat er met de dikte van de rug geen rekening wordt gehouden in het opmaak-programma. Beetje jammer, vooral als je een ontwerp met een kader maakt. Over de andere twee schriften ben ik heel tevreden en enthousiasmeren me om er in te gaan schrijven :)

     

Het A4 schoolschrift vind ik voor 3,99 de beste deal, deze is namelijk net zo dik als het collegeblok, maar die kost door de ringband 7,99. Het schrift met de harde kaft is superdik en kwalitatief, waardoor het logisch is dat deze 9,99 kost, maar als de opmaak niet mooi uitkomt vind ik dat toch een beetje jammer geld. Om echt een productielijn te bestellen via fotofabriek.nl is voor mij te duur, maar het is een mooie ervaring geweest om mijn illustraties op schriften te zien. En bovendien heb ik jullie misschien wel kunnen inspireren om zelf een illustratie te maken en als schrift te laten afdrukken. Want met je eigen schrift wordt werken of studeren wellicht een feestje!

Dan rest mij nog de vraag: Welke illustratie en welk soort schrift zouden jullie graag in de webshop zien verschijnen? Of hebben jullie nog andere suggesties? Altijd leerzaam en inspirerend om te horen!