de transgender stier

Voor bij de tractor met giertank en boer wou ik een koe haken. Hiervoor staat ook een patroon in het boek ‘haak je eigen boerderij’ van Christel Krukkert. Dus koos ik mijn kleurtjes haakkatoen bij elkaar, pakte m’n haaknaald nr 3 en begon met het lijfje. Dat viel wel erg groot, dus bekeek ik het patroon nogmaals en blijkbaar moet de koe met haaknaald 2,5 gehaakt worden… Foutje! Dan maakt die halve maat toch wel verschil zeg. Zeker als je hem naast de boer en tractor zag was het een reus van een dier. Dus besloot ik van de koe een stier te maken. Dat scheelde me ook de vlekken en uiers haken, en ik hoefde alleen de hoorntjes wat langer te maken.

Dus zo geschiedde dat de koe een stier werd. Een blonde Charolais stier om precies te zijn! Ik naaide hem in elkaar en stuurde hem op naar Spanje, zodat de Pieten hem daar konden in pakken en Sint hem op pakjesavond kado kon geven. Theo was er dolblij mee, maar bestempelde hem toch als koe, want rende met de ‘stier’ rond en bleef maar Koe! Booee! Koe! Booee! roepen. Ach, het was ook wel te verwachten dat die kleine man het verschil niet ziet en weet, ik vind het al heel knap dat hij er een koe in ziet en daardoor boe roept. En bovendien zegt een Stier ook boe!

Superschattig hoe trots hij hem aan me liet zien, en zo leuk om te spelen dat ik er zo blij verrast mee was: “wat is hij mooi!” En dat terwijl ik letterlijk elk steekje van de koe hebt bekeken. Wel een leuke manier om jezelf te complimenteren met je werkje als het door de Sint gegeven wordt, hihi. Maar ik ga toch ook nog de koe in het klein haken, zoals hij hoort volgens het patroon. Dan hebben we een gezellig stelletje voor op de boerderij. Ditmaal check ik dubbel dat het wel haaknaald 2,5 is!