Boerengeluk!

 

Thuis en in mijn atelier staan twee kasten vol met haak- en breiboeken, omdat ik tot voor kort van elk boek dat uitkwam dacht dat ik het allemaal later in mijn volmaakte toekomst ging maken. Ik zag het helemaal voor me: breiend in een luie stoel naast het raam in de zon met een kopje thee naast me. Kinderen zouden zoet naast me op de grond zitten spelen met alles wat ik gemaakt had…

Well lets get back to reality! NOT! Ergens in een hoek van de kast liggen tal van gebreide knuffels maar zoontje Theo geeft er weinig om, en dat ‘zelf zoet naast me op de grond zitten spelen’ houdt in dat meneer de bollen garen volledig uit elkaar trekt en door het huis sjouwt. Waarna ik vervolgens ruzie met hem moet maken om de draden uit die priegelige vingertjes te krijgen. Nee, die volmaakte toekomst ziet er wat dat betreft een beetje anders uit.

Maar gelukkig hebben we daar het middagdutje, mijn heilige moment van de dag. Zodra hij in z’n bedje ligt en ik nog één keer een kushandje geef voordat ik de deur dicht doe, trek ik een sprintje naar de waterkoker (eerst een kopje thee zetten voor de gelukzaligheid belevenis!) en plof ik op de bank met een werkje. Zo, en nu maar hopen dat het een stevige middagslaap wordt, omdat meestal na een uurtje dat warme gevoel opkomt. Dat gevoel dat ik me zo gezegend voel dat mijn ideale droombeeld van vroeger met wat aanpassingen helemaal uit is gekomen! Breiend op een luie bank, met wat geluk in het zonnetje, het kopje thee is daar, en kindlief dan wel niet zoet spelend naast me, maar wel zoet slapend in zijn bedje.

En dat spelen met mijn zelfgemaakte knuffels? Dat gebeurt sindskort! Hij is dol van zijn tractor met boer en giertank die ik uit het boek ‘Haak je eigen boerderij’ van Christel Krukkert heb gehaakt. Het geeft zo’n voldoening om hem er mee heen en weer te zien rijden over de vensterbank, vergezeld met de schattigste auto-geluidjes die ik ook heb gehoord. Bakken vol energie krijg ik er van en het voornemen om het volledige boek te gaan maken! Dus je kunt binnenkort foto’s van wortelvelden, een boerenknecht, paard of koe verwachten.